București, August 2020


Hitsorama: Rewind & Reinvent va merge la Sibiu și București!
Hitsorama: Rewind & Reinvent este un proiect original Elite Art Club UNESCO care se adresează elevilor de liceu. Aceștia pot descoperi frumusețea muzicii clasice prin piese rock și pop contemporane care au fost reorchestrate.
Proiectul a fost conceput ca o metodă nouă și distractivă de explorare a muzicii clasice și de îmbogățire a a preferințelor muzicale. Hitsorama: Rewind & Reinvent constă în 2 concerte de muzică clasică organizate la Sibiu și la București.
În luna August tinerii se vor bucura de primul concert în Piața Mare din Sibiu, în cadrul festivalului Classics for Pleasure. În luna Septembrie concertul ajunge la București și se va desfășura la SOS Satul Copiilor București. Conceput inițial ca un proiect itinerant ce urma să se desfășoare în școli, proiectul a fost adaptat la noul context generat de pandemia de COVID19.
Toate piesele prezentate sunt orchestrații originale realizate de Dragoș Alexandru Stama și interpretate de Vibe Orchestra sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Alături de orchestră, pe scenă vor urca soliștii Ovidiu Anton, Ayona, Daniel Vots și Cosmin Stanciu. În cadrul concertului vor fi prezentate hit-uri românești și internaționale cu milioane sau miliarde de vizualizări pe YouTube ale unor artiști precum Coldplay, Ed Sheeran, Tina Turner, AC/DC, Daft Punk și Kings of Leon.
Proiectul este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Elite Art Club UNESCO are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigenţele societăţii civile naţionale şi contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural şi educaţional.
Pentru mai multe detalii: Anca Maria Pricop, info@eliteart.org