Galerie de Arta Bucuresti
ELITE ART GALLERY

Piata Natiunilor Unite, nr.3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, București
+40 31 103 17 03 | +4 0748 100 280 | eliteartgalerie@eliteart.org
 
 

Simeză estivală - Art Sales

Expozitie
curenta

(19 Iulie - 22 August 2018)

 
 
banner

WE SHOP ART

WESHOPART.ro este un proiect initiat de Asociatia Elite Club Unesco si Elite Art Gallery cu scopul sustinerii si promovarii artistilor plastici contemporani in tara si in strainatate. Misiunea asociatiei se concentreaza in directia promovarii tinerilor artisti, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistica, abordari inovatoare ale artei moderne precum si ale unor valori deja consacrate.
 
 

ELITE ART GALLERY


HUB CULTURAL MODERN

Elite Art Gallery şi-a deschis uşile pentru prima dată în anul 2008 dar istoria sa începe cu câţiva ani înainte, o dată cu proiectul „Pictori de azi la Balcic”. Pe parcursul dezvoltării proiectului, s-a constatat necesitatea creeării unui nou spaţiu cultural în Bucureşti - o metropolă dinamică şi complexă ce oferă un cadru propice dezvoltării unui hub cultural modern. De-a lungul timpului, Elite Art Gallery a devenit mai mult decât un spaţiu expoziţional; acum galeria a devenit o platformă ce permite interacţiunea dintre societatea civilă şi reprezentanţii scenei culturale precum artişti, promotori, finanţatori.

Galeria implementează un program complex de promovare a artiştilor plastici contemporani atât în România cât şi în afară şi realizează regulat expoziţii în spaţiul propriu sau în diverse alte galerii şi spaţii neconvenţionale. Scopul galeriei este acela de a promova excelenţa profesională, contribuind astfel la evoluţia spaţiului cultural românesc şi la integrarea acestuia în circuitul cultural european. O importanţă deosebită este acordată’ valorilor specifice culturii româneşti şi sprijinirii tinerilor artişti, două direcţii definitorii pentru Elite Art Gallery care se regăsesc în toate evenimentele şi în toate proiectele implementate.

De-a lungul timpului, galeria a colaborat cu nenumărate instituţii de cultură, fundaţii şi diverşi sponsori dar mai ales, a colaborat cu foarte mulţi artişti. Printre cei peste 250 de artişti talentaţi cu care galeria a avut deosebita plăcere de a colabora se regăsesc nume sonore, destinate să scrie istoria plasticii româneşti: Marcel Lupșe, George Mircea, Horia Cucerzan, Marilena Murariu, Laurențiu Midvichi, Cornelia Dedu, Grupul Prolog - Constantin Flondor, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, Ion Grigorescu.

Elite Art Gallery a ramas fidelă rădăcinilor sale şi continuă până în prezent proiectul „Pictori de azi la Balcic” care reprezintă un concept curatorial cu notorietate, considerat unul dintre cele mai importante proiecte de artă contemporană, susținut exclusiv din fonduri private. Iniţiat în 2003, „Pictori de azi de la Balcic” reuşeşte să pună în valoare, cu fiecare ediţie, valențele ce au făcut din Balcic o temă legendară în istoria artei românești. Încă de la începutul activităţii sale, Elite Art Gallery a fost recunoscută ca un punct de referinţă pentru publicul român şi străin, devenind prima galerie de artă din România care a participat la Târgul Internațional de Artă de la Geneva EUROP’ART din 2008.