parallax background

Cultura este ramura care, de cele mai multe ori, rămâne ultima pe lista priorităților. Însă, alături de oamenii potriviți, putem schimba această paradigmă. De la înființarea asociației și până în prezent, Elite Art sprijină tinerii artiști, oferindu-le spațiul și mijloacele necesare pentru dezvoltarea și vizibilitatea artistică.

Printre proiectele de succes ale asociației se numără Pictori de azi la Balcic, concursul de artă FRESH , dar și nenumăratele expoziții din cadrul galeriei Elite Art. De altfel, de 10 ani, Festivalul Classics for Pleasure este unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale asociației Elite Art, desfășurându-se, și astăzi, în inima Sibiului. Scopul principal al festivalului este acela de a promova muzica clasică în rândul publicului larg, fără a neglija nicio categorie de vârstă. De la concerte pentru copii la evenimente de anvergură internațională care au adus pe scena din Piața Mare artiști consacrați la nivel internațional, Classics for Pleasure propune de fiecare dată un cadru cultural nou. Însă, cele 13 ediții de până acum nu ar fi fost posibile fără sprijinul constant al persoanelor care împărtășesc aceleași valori. Dacă doriți să faceți parte din comunitatea Elite Art, sau pur și simplu să sprijiniți cultura și tinerii artiști, ne puteți ajuta cu redirecționarea impozitului pe profit, care în mod normal este redirecționat către stat. Procedura este foarte simplă, iar, în plus, veți ști exact unde merg banii dumneavoastră.

Ce este Declarația 177?


În anul 2022, ANAF a introdus o nouă facilitate fiscală, prin Ordinul nr. 1679/2022. Astfel, plătitorii de impozit pe profit și cei care plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot redirecționa, prin Declarația 177, sume reprezentând sponsorizări către organizații non-profit în situația în care cheltuiala cu sponsorizarea în anul anterior nu a depășit plafonul pentru sponsorizare (suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit; respectiv 20% din impozitul pe venit în cazul microîntreprinderilor). Astfel, contribuabilii care doresc să își exercite opțiunea de redirecționare a impozitului pe profit/impozitului pe venitul microîntreprinderilor o pot face prin completarea și depunerea Declarației 177 „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de către contribuabil/plătitor). Prin depunerea Declarației 177 redirecționați impozitul deja plătit, sponsorizarea astfel efectuată vizează consumarea plafonului admis pentru creditul fiscal aferent anului anterior - suma sponsorizată va fi plătită către beneficiarul sponsorizării de către organele fiscale.Cine suntem noi?

Asociația Elite Art este un ONG cultural, Club pentru UNESCO de la înființarea sa în 2003 și membru Jeunesses Musicales International din 2010. Anual ajutăm tinerii artiști români să se dezvolte profesional prin organizarea unor evenimente de amploare. Asociația Elite Art desfășoară evenimente de anvergură și înaltă calitate artistică în vederea promovării prin cultură a valorilor europene. De-a lungul timpului, asociația și-a îndreptat eforturile în direcția promovării tinerilor artiști la nivel național și european, prin implementarea unor programe ample de susținere.Cum poți redirecționa?


avantaje

Până pe data de 25 decembrie 2023, puteți direcționa 20% din impozitul pe venit/profit (plătit deja la stat) către o organizație non guvernamentală. Pentru a redirecționa 20% din impozit trebuie vă asigurați de următorul lucru: cheltuiala cu sponsorizarea în anul 2022 nu a depășit plafonul pentru sponsorizare în anul fiscal 2022 (suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit; respectiv 20% din impozitul pe venit în cazul microîntreprinderilor).

Ulterior, pașii sunt simpli:

Pasul 1:

Completați contractul de sponsorizare, pe care îl puteți descărca de aici aici. Apoi îl trimiteți către noi (la sediul Piata Națiunilor Unite, Nr.3-5, sector 6, București sau prin e-mail la – info@eliteart.org. Detalii despre modalitatea de calcul, găsiți în GHIDUL FISCAL REDIRECȚIONARE 20% IMPOZIT PE PROFIT

Pasul 2:

Trimiteți contractul de sponsorizare completat în două exemplare semnate și ștampilate. Îl semnăm și noi, îl ștampilăm și returnăm un exemplar firmei dvs. Contractul reprezintă baza redirecționării cotei de 20% din impozitul pe profit;

Pasul 3:

Descărcați Formularul 177 (Declaratia 177 – „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”) - acesta se regăsește pe portalul ANAF

Pasul 4:

Depuneți până la 25 decembrie 2023 Formularul 177 completat cu informațiile referitoare la redirecționarea sumei pentru care s-a încheiat contract de sponsorizare la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de către contribuabil/plătitor

Care sunt avantajele pentru companie?


avantajeTrebuie să știți că Declarația 177 nu reprezintă o donație sau o cheltuială, ci o redirecționare din impozitul deja plătit. Suma sponsorizată este plătită către organizația non-guvernamentală de către ANAF, nu de către companie. De asemenea, Indicatorul EBITDA nu este impactat, pentru că Declarația 177 se depune după încheierea exercițiului fiscal și, în ultimul rând, suma disponibilă pentru sponsorizare este calculată exact prin declarația pe venit/profit, și nu doar estimată.

Raportul de activitate Elite Art 2023VIITORUL INSEAMNA CULTURA!