Centenar Împreună. Drumul Dorului


În perioada 20-21 iulie Asociația Elite Art Club Unesco, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, desfășoară la Graz, Austria seria de evenimente „Centenar împreună. Drumul dorului”. Proiectul este dedicat comunității românilor din Graz și este compus dintr-o serie de 4 evenimente :
- un atelier de pictură pentru copii,
- un atelier de pictură pentru adulți,
- un concert de muzică clasică susținut de talentata și mult premiata pianiastă Maria Diana Pe-trache, alături de violonistul Aron Cavassi
- o expoziție de artă contemporană românească ce reunește lucrări semnate de artiști consa-crați precum Florina Breazu, Marcel Lupșe, Horea Paștina, Constantin Răducan sau Mihai Sârbulescu.

Prin intermediul celor două zile de evenimente ne propunem să facilităm interacțiunea dintre ro-mânii stabiliți în Graz și unele dintre cele mai promițătoare nume de artiști români contemporani. Comunitatea din Graz va fi imersată într-o experiență de reîntoarcere și apropiere de patrimoniul cultural românesc și de valorile sale.
Proiectul este construit pe un subiect de factură emoțională, pe sentimentul care reflectă România în diaspora, pe dorul de casă care se fructifică prin acțiuni fragmentare dar sincere, menite să transmită sentimentul unitar al unei comunități. Pentru că o comunitatea reprezintă o echipă, toate activitățile se vor baza pe interactivitate și colaborare, create să consolideze relația participanților, creionând astfel un singur scop, o singură temă, un singur gând - dorul de casă.

Un proiect realizat de Elite Art Club UNESCO și co-finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Partener: Centrul Cultural Austro Român Graz

Centrul Cultural Austro Român Graz numără 3000 de membri. Toți sunt români care își doresc să fie ținuți la curent cu evenimentele organizate de Centru și care își doresc să simtă că aparțin unui grup care împărtășește aceleași valori și credințe ca și ei.

Pentru a descoperi etapele de evoluție ale proiectului accesează:
www.facebook.com/EliteArtGallery/
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.