Peste 1.200 de melomani au participat la a XI-a ediție a festivalului
Classics for Pleasure!
Sibiu, Iulie 2021
În perioada 16 – 18 Iulie 2021 la Sibiu a avut loc Classics for Pleasure – At the End There’s Light. Festivalul a reunit 1.200 de persoane în Piața Mare și peste 80.000 de vizualizări.Ediția din 2021 a fost caracterizată de frumusețe și lumină lumina de la capătul tunelului pe care în sfârșit o întrezărim după o perioadă foarte dificilă. Pe data de 16 Iulie a avut loc concertul Ode to Beauty care i-a avut ca protegoniști pe Violoncellissimo, unul dintre cele mai respectate, creative și aplaudate ansambluri camerale românești din ultimii 30 de ani, sub îndrumarea lui Marin Cazacu.
Pe data de 17 Iulie a avut loc concertul Ode to Heroes care a reprezentat un gest de reverență față de doctorii care, de un an și jumătate, se războiesc zi de zi, adesea până la epuizare, cu un inamic nou, insidios, cu mai multe vieți perfide. Concertul i-a avut ca protagoniști pe dirijorul Iosif Ion Prunner, Orchestra Medicilor dr. Ermil Nichifor din România, una dintre primele de acest fel din Europa care a fost înființată în 1954 de către remarcabilul nefrolog și muzician român dr. Ermil Nichifor și soliștii Florentina Soare, Aida Pascu și Cătălin Țoropoc
Pe data de 18 Iulie a avut loc Ode to Nature – Proms of Delight, un concert care și-a propus să întoarcă privirile spre natură, spre cea mai convingătoare și mai la îndemână sursă de frumusețe în viață. Protagoniștii acestui concert au plimbat în fața ochilor spectatorilor tablouri spectaculoase sau tandre, impozante sau prietenoase, majoritatea translatări ale miracolului naturii în armonii muzicale pentru a aminti publicului că natura poate fi pe cât de frumoasă, pe atât de fragilă. Vedetele ultimelei seri au fost Ion Bogdan Ștefănescu, Andreea Novac, Hector Lopez și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta dirijorului Constantin Grigore
Pe tot parcursul festivalului a avut loc o expoziție de arte vizuale într-un camion MAN.
Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în randul publicului.
Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Le mulțumim în mod deosebit sponsorilor fără de care această ediție nu ar fi fost posibilă Electrica furnizare, Boromir, La Fântâna, MAN MHS Trucks & Bus Group.
Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și partenerilor media Magic FM, Capital cultural, Turnul Sfatului, Zile și Nopți, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Observator Cultural, Societatea Muzicală și Ceașca de Cultură.
Comisia Națională a României pentru UNESCO a inclus a XI-a ediție a Festivalului Classics for Pleasure între manifestările prilejuite de Programul aniversar “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare.
Persoană de contact
Anca Maria Pricop
0748.100.279
Concertul de Gală Jeunesses Musicales va reuni trei dintre cei mai buni dirijori din lume pe scena Ateneului Român pe data de 26 august
Bucureşti, August 2021
Elite Art Club UNESCO în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB, organizează în data de 26 august 2021 - ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Concertul de Gală ce marchează Finala Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a XI-a.Concursul din anul acesta se va bucura de prezenţa extraordinară a Orchestrei Române de Tineret şi a violoncelistului Ștefan Cazacu. Orchestra Română de Tineret creată de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu este mai mult decât o orchestră. Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume. Tânărul violoncelist Ștefan Cazacu se bucură – la doar 25 de ani - de o carte de vizită ce reprezintă baza unei cariere de succes: educația complexă primită de timpuriu într-o celebră familie de muzicieni, studii muzicale universitare urmate la București și la Viena, numeroase premii obţinute în diverse competiţii naţionale și internaționale, apariții - în ipostază solistică - alături de toate orchestrele simfonice din România, dar și recitaluri pe scene din Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania ș.a.
Concertul de Gală se remarcă prin calitate artistică şi maiestuozitate iar repertoriul este o dovadă clară în acest sens: operele nemuritoare ale lui Dmitri Shostakovitch, Pyotr Ilyich Ceaikovski, Camille Saint Saens, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn şi Sergei Prokofiev vor încânta publicul meloman.
Juriul este format din 7 personalități remarcabile: Sigmund Thorp (Presedinte), Gabriel Bebeșelea, Christian Ehwald, Cristian Mandeal, Bujor Prelipcean, Nayden Todorov și Andras Vass.
Pe parcursul deliberării juriului, publicul se va delecta cu un regal muzical dirijat de Jascha Graf Von Der Goltz, laureat al ediției din 2019.
Biletele pot fi achiziționate pe Eventim.
Proiectul Jeunesses Musicales International este organizat în București de Asociaţia Elite Art, unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.
Eveniment desfășurat în cadrul Programul aniversar „România şi UNESCO, arc peste timp” - 65 de ani de la aderare
Contact:
Anca Maria Pricop
Tel. 0748 100 279
anca.pricop@eliteart.org