Legendara vioară a lui Yehudi Menuhin ajunge la București, în mâinile lui Charlie Siem!

50% din încasările obținute din bilete vor fi direcționate către Asociația „Help Autism”


Recitalul Extraordinar Charlie Siem & Itamar Golan

Charlie Siem, unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului, vine pentru prima dată în România pentru a susține un recital unic, alături de experimentatul pianist Itamar Golan. Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, în data de 30 septembrie 2019.
Charlie Siem nu ajunge întâmplător în România. La vârsta de trei ani, pe când era în mașină cu mama sa, Siem a auzit, la radio, concertul pentru vioară a lui Beethoven în interpretarea lui Yehudi Menuhin. Astfel, discipolul de suflet al lui George Enescu i-a insuflat tânărului Charlie Siem dragostea și pasiunea pentru vioară. Ba mai mult, chiar pentru vioara sa...

Legendara vioară „D’Egville” și călătoria ei de trei secole prin istoria muzicii clasice

Instrumentul pe care va cânta Charlie Siem în cadrul recitalului extraordinar din 30 septembrie este chiar legendara „D’Egville” (supranumită așa după ce contele Louis D’Egville a intrat în posesia ei, în anul 1867), vioara care i-a aparținut și lui Yehudi Menuhin. Ea are o istorie de aproape 300 de ani, fiind construită de faimosul lutier Bartolomeo Giuseppe Antonio Guarneri (Guarneri del Gesù), în 1735, în atelierul său de lângă Cremona. Deși forma instrumentului este similară cu cea creată de Antonio Stradivari, mari violoniști talentați ai timpului, printre care și Paganini, susțineau că vioara lui Guarneri ar fi superioară.

50% din încasări – direcționate către Asociația „Help Autism”

„Muzica este cea mai puternică formă de magie”, spune Charlie Siem, care a descoperit de multe ori, pe parcursul călătoriei sale muzicale, puterea muzicii clasice de a uni și de a vindeca oamenii indiferent de granițe, de sex, de vârstă. Pentru că puterea vindecătoare a muzicii provine din noi, cei care ne strângem laolaltă pentru a asculta sunete muzicale venite de peste timp. Iar energia bună cu care ne încarcă această experiență o transmitem, mai departe, celor din jurul nostru. De aceea, pentru a nu opri binele care emană din această călătorie muzicală, am ales să direcționăm 50% din încasările obținute din vânzările de biletele ale Recitalului Charlie Siem & Itamar Golan către Asociația „Help Autism”.
Cu o poveste care începe în 2010, asociația „Help Autism” se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 5 centre, 6 parteneriate public-private și la domiciliu, defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Charlie Siem – invitat special la Concertul de Gală al Concursului Intenațional de Dirijat Jeunesses Musicales București

Charlie Siem este un simbol al noii generaţii de violonişti, talentul şi carisma sa traversând numeroase genuri şi stiluri muzicale. De aceea, anul acesta, a fost ales pentru a-i ajuta pe cei mai talentați tineri dirijori ai lumii în drumul lor spre trofeul celei de-a X-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București. În etapa finală a acestui concurs, cei mai talentați trei dirijori își vor arăta abilitățile de leadership pe scena Ateneului Român, într-un Concert de Gală extraordinar, ce va avea loc în data de 28 septembrie, în prezența invitatului special Charlie Siem și a celei mai bune orchestra simfonice din România, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”.

Charlie Siem în România – acțiune coordonată de Elite Art Club UNESCO

Cele două popasuri muzicale ale lui Charlie Siem în România au loc sub umbrela Elite Art Club UNESCO, cu sprijinul partenerilor CA IMMO Urban Benchmarks, Careless Beauty Romania, Orient Ceramic, Hotel Grivița, Ibis Hotel, INOVEO, Aqua Carpatica și a partenerilor media Revista Cariere, România Liberă, Societatea Muzicală, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Observator Cultural, Ceașca de Cultură, baboom.ro, Revista Fashion Premium Magazine.
Elite Art Club UNESCO este o organizaţie non-guvernamentală nonprofit ce şi-a început activitatea în 2003 iar, în 2010, a devenit unicul reprezentant în România al reţelei globale Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală din lume dedicată promovării tinerilor muzicieni.
Direcţiile de muzică clasică şi artă vizuală sunt definitorii pentru Elite Art Club UNESCO şi majoritatea proiectelor iniţiate în aceste domenii au devenit evenimente anuale precum Festivalul Classics for Pleasure şi Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ambele concepte internaţionale implementate de asociaţie în România de aproape un deceniu.


Concursul de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti

„Viitorul înseamnă cultură” nu este o simplă deviză, ci o credinţă a tuturor celor care tind spre dobândirea unor valori mentale şi spirituale. România promite mult prin generaţia tânără pe care societatea trebuie să o îndrume spre performanţă, oferindu-i resursele necesare, dar şi oportunităţi de a valorifica talentele şi de a-i sprijini să devină cei mai buni.

Ambiţia şi perseverenţa sunt definitorii pentru artiştii care îşi doresc recunoaşterea meritelor, însă acest lucru este posibil doar în cadrul competiţiilor. Spiritul competitiv este constructiv, iar rezultatele unei astfel de experienţe reprezintă o evaluare a nivelului de performanţă.

ELITE ART Club UNESCO doreşte să păstreze traditia si pozitia Romaniei pe harta culturala mondială şi pentru a creşte valoarea produselor oferite publicului şi a dat startul unui Concurs de Dirijat. ELITE ART Club UNESCO oferă şansa tinerilor dirijori de a face dovada abilităţilor personale la nivel internaţional, pentru a impune o perfecţionare în domeniul muzicii clasice. Acest program constituie implementarea in Romania, de catre ELITE ART Club Unesco (ca reprezentant unic in Romania a Jeunesses Musicales International) a concursului de muzica clasica initiat de catre Jeunesses Musicales International, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate concursuri de muzica clasica pentru tineri din lume, cu o vechime de peste 50 de ani.

Ediţia 2018

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul proiectului www.bucharestcompetition.ro

CLASSICS FOR PLEASURE

„Festivalul în aer liber „Classics for Pleasure” Everybody’s music creat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO este un eveniment de înaltă ţinută care aduce în atenţia publicului muzica cultă – pornind de la muzica de operă pentru copii, până la muzica clasică germană şi italiană, continuând cu uverturi şi arii celebre din opere, muzicaluri sau muzică de film, sub interpretarea magistrală a celor mai buni artişti ai momentului, din ţară şi din străinătate.

Festivalul în aer liber „Classics for Pleasure” creat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO este un eveniment de înaltă ţinută care aduce în atenţia publicului muzica cultă, sub interpretarea magistrală a celor mai buni artişti ai momentului, din ţară şi din străinătate.

  • Muzică clasică: muzică de cameră, simfonică și religioasă, operă, operetă și concerte Proms of Delight
  • Mari artiști din țară și străinătate
  • Tineri artiști câștigători de concursuri internaționale.

Sibiu, 10 august 2018

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul proiectului www.classicsforpleasure.ro

Proms of Delight

PROMS of Delight este un concert-eveniment de înaltă ținută artistică, organizat în conformitate cu tedințele europene de spectacol, după standardele originale ale celui mai mare concert din lume, BBC PROMS. Proiectul răspunde în primul rând nevoii de comuniune a fiecăruia dintre noi, bazându-se pe conceptul “music brings people closer” (muzica reuneşte oamenii), pe dorinţa fiecăruia de a se bucura împreună cu cei apropiaţi cu ocazia unor momente speciale, cum ar fi de exemplu, sărbătorile de iarnă şi cele pascale.

PROMS of Delight îşi doreşte să facă muzica, în general, si muzică clasică, în special, accesibile pentru oameni din diferite medii culturale prin respectarea principiilor responsabilităţii sociale corporative.

IDENTITATE: PROMS of Delight este un concert-eveniment de înaltă ținută artistică, organizat în conformitate cu tedințele europene de spectacol, după standardele originale ale celui mai mare concert din lume, BBC PROMS.

VIZIUNE: Proiectul răspunde în primul rând nevoii de comuniune a fiecăruia dintre noi, bazându-se pe conceptul “music brings people closer”(muzica reuneşte oamenii), pe dorinţa fiecăruia de a se bucura împreună cu cei apropiaţi cu ocazia unor momente speciale, cum ar fi de exemplu, sărbătorile de iarnă şi cele pascale.

MISIUNE: PROMS of Delight are ca scop de a face muzică, în general, si muzică clasică, în special, accesibile pentru oameni din diferite medii culturale prin respectarea principiilor responsabilităţii sociale corporative.

OBIECTIVE: PROMS of Delight este un brand corporate care încurajează spiritul comunitar şi vizează dezvoltarea responsabilităţii socialale corporatiste, având ca domeniu de interes cultura.

Concertele PROMS îmbină după o reţetă proprie partituri orchestrale, corale, uverturi, valsuri, muzică de film, arii din opere, musical, jazz simfonic, concerte, cross-over, fiind astfel accesibil unei palete largi de gusturi muzicale.

Sibiu, 10 august 2018

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul proiectului www.classicsforpleasure.ro