Proiecte Parteneri

Peste 1000 de copii din scolile bucurestene s-au bucurat de spectacolul interactiv
"Casuta cu Povesti Muzicale"

 

Casuta cu Povesti Muzicale

In perioada 10-13 octombrie, spectacolul educational-cultural interactiv pentru copii “Casuta cu Povesti Muzicale” a incantat peste 1000 de copii din 4 scoli bucurestene: Scoala Gimnaziala “Ferdinand I”, Scoala Gimnaziala numarul 2, Scoala Gimnaziala numarul 194 si Scoala Gimnaziala numarul 195. Spectacolul le trezeste celor mici placerea pentru muzica de calitate, expunandu-i constant la valori precum: toleranta, prietenia, iubirea, cinstea. Spectacolul, aflat in regia lui Iulian Sandu, a fost inspirat de copiii ce provin din familii cu posibilitati financiare modeste, care nu au fost niciodata sau aproape niciodata la un spectacol de opera sau de teatru. Momentele artistice includ fragmente din operele Peter Pan (de Laurentiu Profeta), Motanul incaltat (de Cornel Trailescu), Fata mosului si fata babei (de Florin Comisel) si ii implica permanent pe copii in diverse jocuri interactive astfel incat acestia sa asimileze noi informatii in cel mai placut mod posibil.

Pe parcursul spectacolului, moderatorul si personajele interactioneaza constant cu micii spectatori si ii invata notiuni de cultura generala aferente mai multor domenii: literatura, istoria muzicii clasice romanesti, notiuni de dans, canto, regie, curiozitati despre compozitor si informatii despre lumea artistilor.

Echipa artistica a fost alcatuita in mare parte din tineri: dirijorul Eduard Dabrowski-Boboia, solistii Grigore Madalina-Andreea, Panca Mihaela Alexandra, Vibran George-Ionut, Iustinian Zetea si Daniel Filipescu, balerinii Paul Sebastian Anton si Elena Vasilica si ansamblul instrumental format din Iosua Galev, Camelia Ciobanu, Iulia-Adriana Cazacu, Mihai-Ioan Vaida si Dan Andrei Valeanu. “Casuta cu Povesti Muzicale” este un proiect original Alumnus Club pentru UNESCO ce ii ajuta pe cei mai mici elevi sa descopere frumusetea muzicii clasice si a povestilor. Proiectul a debutat in orasul Cluj-Napoca iar toamna aceasta ajunge si in scolile din Bucuresti si Iasi. Alumnus Club UNESCO a fost infiintata in anul 2000 si pe parcursul celor 17 ani de activitate neintrerupta a implementat numeroase proiecte educationale, majoritatea adresate in exclusivitate tinerilor si copiilor. Asociatia implementeaza “Casuta cu povesti muzicale”, in vederea promovarii activitatilor culturale interdisciplinare in scolile din Romania si a dezvoltarii interesului publicului tanar pentru activitatile culturale. Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Contact: Elena Vasilica, 0748.100.288